Evropski Defendologija Centar za naučna, politička, ekonomska, socijalna, bezbjednosna, sociološka i kriminološka istraživanja.

 

Partneri

Breadcrumbs

Ljubav je važna emocija koju čine radost, poštovanje, sreća, optimizam, psihička i fizička snaga i samopouzdanje. Ljubav je naš život. Ljubav je jedina riječ, odnosno stanje, koja nema naučno objašnjenje, ali ima mnogo različitih pjesničkih i umjetničkih viđenja ljubavi. Ljubavna veza je nešto što je važnije od ljubavi. Ljubav je neophodna, ali nije dovoljna za vezu i uspješan brak.

Da bi se dvoje ljudi slagalo u vezi ili braku potrebno je da imaju slične poglede o zajedničkom životu. Ako tu postoje razlike, oni će se stalno boriti kako bi jedno drugo uvjerilo u vlastite predstave smisla života. A ta borba destabilizuje vezu, čini je nestabilnom, vodi do čestih prekida ili do raskida i razočarenja. Bitno je naglasiti da se ljubavna veza sastoji iz dvije stvari, iz ljubavi i iz veze. I kada birate partnera nije dovoljno samo da ga volite, već i da procijenite da li bi mogao da se uklopi u vašu viziju zajedničkog života. Potrebno je da imate svijest o tome šta želite u životu, kakvu vezu želite da imate, u kakvoj vezi mislite da biste bili srećni i zadovoljni.

 

Za čitav tekst, kliknite ovdje.